Un dels aspectes que hem treballat durant la redacció del Sites, i que el nostre tutor ens recorda sovint, és el fet de que les pàgines de text (la pròpia creació del grup) és convenient que les acompanyem de continguts multimèdia que ajudin a fer més entenedor i amigable el tema que estiguem tractant.
Fins ara, (mal)acostumats com estem a cercar imatges a Google i enganxar-les per les braves, sense plantejar-nos res més tot anava sobre rodes... però ara estem en un entorn que té en compte, i per extensió ens el fa tenir, tots aquells aspectes relacionats amb la propietat intel·lectual de tota creació que podem trobar a internet.
És sens dubte un tema apassionant i ampli, molt ampli... no us podeu imaginar el que suposa trobar cercadors especialitzats en imatges que siguin Open Source, o bé que tinguin els drets cedits per la seva reproducció amb atribució.
Si teniu curiositat pel tema, apart dels documents de suport que teniu a l'Aula, us recomano que feu una prova molt senzilla perquè veieu la diferència entre tenir i no tenir en compte com utilitzem les dades que trobem a Internet:
- accediu a al cercador de Google per imatges
- cerqueu qualsevol terme
- us apareixen molts resultats, oi? Variats i molt escaients al que necessiteu
- ara feu clic el menú Eines que teniu just a sota del calaix de cerca
- del menú Drets d'ús seleccioneu qualsevol dels filtres
- ara teniu uns nous resultats, oi? Potser aquella imatge que us anava bé d'inici ja no apareix per que estava protegida per drets d'autor, per que algú l'ha publica sense consentiment del seu creador o simplement per que el seu creador no hi ha pensat a l'hora de publicar-la.
Cal que sigueu conscients de la necessitat de realitzar una bona feina també en aquest apartat, us estalviarà molts maldecaps a posteriori.
Us deixo enllaçat un vídeo per si voleu introduir-vos en aquest món.
Ens llegim!
Molt interessant David. És algo que no coneixia abans i puc fer servir d'ara endavant. Thankises!
ResponElimina