dilluns, 21 de novembre del 2016

Asincronia maquetatòria

Un dels aspectes en els que més èmfasi han posat els nostres tutors de la UOC, ha estat el tema de la necessitat d'aprendre a utilitzar les eines de comunicació asincròniques que tenim a la nostra disposició al campus, i a primera vista semblava "fàcil": un dels membres del grup encetem un tema, posem la nostra opinió, esperem que la resta respongui i tanquem el debat després de polir les opinions de tothom...

Fins aquí bé, i la teoria és relativament fàcil d'aplicar en un grup com el d'aquesta assignatura, on tothom es va connectant i participant (no és sempre el cas, ho sé)... ara bé, quan el tema a tractar són les modificacions més "estètiques" de la presentació, la cosa es complica.

Resultat d'imatges de dos pintoresD'una banda tots tenim el nostre gust propi a l'hora de maquetar els documents i d'una altra estem força acostumats a la velocitat de resposta que ens proporciona el Whatsapp. Ajuntem aquests dos condicionants i podrem veure'ns (al Paül i a un servidor) retocant les imatges d'una mateixa pàgina del Sites a la vegada, mentre ho anàvem comentant sobre la marxa i fent propostes creuades pel xat.

Desastre assegurat? Gairebé..., un avís a temps pel xat i tot resolt, però la reflexió és que costa el mateix temps decidir el fons com la forma d'un document, i és més difícil recollir les inquietuds de tothom en temes de grafisme, ja que normalment una proposta de maquetació t'obliga a eliminar l'anterior.

Bé, anirem polint aquestes qüestions, i per si de cas li posarem còpia al Joan de les nostres converses del xat, per que vegi que els aspectes estilístics també són font de debat i participació.😉

3 comentaris:

  1. Molt interessant David. A veure com es va desenvolupant l'estètica del Blog i el Gsites. Segurament no tornarem a tenir aquest problema ja que la base està bastant acabada i a partir d'ara serien només retocs finals.

    ResponElimina
  2. Sou uns cracks!! Jo no tinc gaire idea pel que fa a temes estètics i...ho heu fet genial!

    Com a grup, uns membres complementen a uns altres, entre tots fem una bona feina!!

    Felicitats companys!!

    ResponElimina
  3. JAJAJA!! Bona aquesta David, ens em creuat un parell de cops amb el tema de les imatges, entre el whatsapp i el Gsites, pero sense cap problema, tot a acabat ven delineat :).

    ResponElimina